Culy Homemade: kippensoep in de vorm van een ovenschotel
Het beste van een troostende kom kippensoep gecombineerd met het beste van een ovenschotel: dat is hoe we deze ovenschotel met kip omschrijven. Als je dit proeft denk je vanzelf: waarom behoorde dit gerecht nog niet eerder tot mijn standaard repertoire?
We durven te wedden dat zelfs de lastigste eters (pointing at you, children) deze ovenschotel goddelijk gaan vinden. Met sappige stukjes kip, een lekkere bite door de wortel en de erwten, een romig bouillonsausje en stukjes Cheddar kan dat haast niet anders.
Zo maak je de ovenschotel met kip
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Breng een grote pan water aan de kook en kook de eiernoedels volgens de verpakking. Giet de noedels af en zet apart.
Bak vervolgens de kippenreepjes kort in een pan met een scheutje olie. Zodra die goudbruin zijn, haal je de kippenreepjes uit de pan en zet je ze apart.
Voeg in diezelfde pan nog wat olie toe en zet het vuur op een middelhoge temperatuur. Voeg de prei, uien en wortels toe. Bak aan tot de wortels zacht zijn.
Voeg nu de boter, bloem, tijm en peterselie toe en bak nog zo’n 2 minuten mee. Voeg daarna ook het knoflookpoeder, uienpoeder, zout, de kippenbouillon en de melk toe. Breng aan de kook en roer tot de saus is ingedikt, ongeveer 3-5 minuten.
Haal de pan van het vuur en roer er de eiernoedels, de stukjes kip, de erwten, 1 bol mozzarella, de Cheddar en de Parmezaanse kaas doorheen. Stort het mengsel in een grote ovenschaal en roer nog eens goed met twee vorken. Schik de resterende stukjes mozzarella bovenop het mengsel.
Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven en zet de oven daarna nog 5 minuten op de grillstand. Zodra de mozzarella on top goudbruin kleurt, is de ovenschotel kaar.
Meer ovenschotels?
- Rigatoni Al Forno (makkelijke pasta ovenschotel)
- Bobotie: Zuid-Afrikaanse ovenschotel met gehakt en een kurkumacustard
- Hete bliksem ovenschotel met gehakt en appel