Culy Basics: spareribs uit de oven met de ultieme marinade
Dol op spareribs? Of juist totaal niet? Dan moet je dit recept voor spareribs uit de oven écht proberen. Want zelf spareribs marineren is zo veel lekkerder dan kant-en-klare ribs uit de supermarkt!
Voor het vinden van de beste manier om spareribs te marineren, keken we de kunst af bij de Amerikanen. Want zij weten hoe je echt lekkere sticky spareribs maakt met de juiste kruiden en specerijen die het beste uit het vlees halen.
De spareribs kun je maken in de oven, maar zijn ook makkelijk te maken op de barbecue. Wij kiezen voor oven spareribs, want dan kunnen we het hele jaar door genieten van dat heerlijke sappige vlees.
Recept: spareribs uit de oven (incl. spareribs marinade)
- Meng de ingrediënten van de marinade in een kom. Bestrooi de spareribs met de marinade en laat minimaal 3 uur marineren.
- Verwarm de oven voor op 160 graden. Wikkel de spareribs als eerst in aluminiumfolie en leg ze op een bakplaat. Zo voorkom je dat de spareribs droog uit de oven komen.
- Rooster de spareribs zo’n 3 uur in de oven, tot ze zacht zijn en het vlees bijna van het bot af valt. Haal uit de oven en laat ze kort afkoelen, voordat je de aluminiumfolie verwijdert.
- Houd 100 ml van het vet apart, die heb je namelijk nodig voor de saus. Bewaar de rest in een potje om de volgende dag een jus of iets anders mee te maken.
- Meng de mosterd met appelciderazijn en lichtbruine basterdsuiker in een steelpannetje en breng zachtjes aan de kook. Doe het vet van de spareribs erbij en meng goed met elkaar, dit is de saus voor de spareribs.
- Verhoog de temperatuur van de oven naar 200 graden en zet ‘m op de grillstand of verhit een echte grill. Bestrijk de spareribs met de saus en zet de ribs terug in de oven. Laat zo’n 5 minuten grillen per kant.
Nog meer vlees uit de oven om eens te proberen:
- Culy Homemade: gebraden kip met chili crisp en honing
- Culy Homemade: makkelijke tonkatsu uit de oven (krokant varkensvlees)
- Culy Homemade: geroosterde lamsschouder voor een ‘Sunday Roast’