Culy Homemade: makkelijke en snelle orzosalade met venkel en sinaasappel
We love orzo! Deze orzosalade is perfect voor een lichte lunch, als koud voorgerecht of gewoon wanneer je zin hebt in iets fris en makkelijks.
Deze orzosalade zit bomvol verschillende smaken en texturen. De venkel voegt knapperige textuur toe net als de geroosterde amandelen, terwijl de sinaasappel een vleugje zoetheid brengt. Kortom, deze orzosalade is een heerlijk verfrissende maaltijd.
Dit recept is niet alleen lekker, maar ook veelzijdig. Serveer de salade bijvoorbeeld naast een stukje gegrilde vis of kip. Maar zonder dat is ‘ie ook heel lekker!
Zo maak je de orzosalade
- Begin met het koken van de orzo. Breng een ruime pan met gezouten water aan de kook en voeg de orzo toe. Kook volgens de instructies op de verpakking tot deze al dente is. Giet af en spoel af met koud water om het koken te stoppen. Laat goed uitlekken.
- Terwijl de orzo kookt, snijd je de venkel in dunne plakjes, verkruimel je de feta en hak je de dille.
- Rooster ondertussen ook de amandelen in een droge koekenpan tot ze goudbruin en geurig zijn. Laat de amandelen afkoelen en hak ze grof. Hierdoor krijgt de orzosalade een lekkere crunch.
- In een kleine kom meng je de olijfolie en witte wijnazijn. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en een snufje zout. Proef of ‘ie goed op smaak is.
- Tijd om de orzosalade samen te stellen. Voeg als eerst in een grote kom de afgekoelde orzo, plakjes venkel, verkruimelde feta, gehakte dille en gehakte geroosterde amandelen toe.
- Giet de dressing over de salade en meng voorzichtig zodat alle ingrediënten gelijkmatig bedekt zijn.
- Voeg als laatst de gehakte bosuien en sinaasappelpartjes toe aan de salade en schep voorzichtig door.
- Serveer de orzosalade koud.
Nog meer toffe salades
- Culy Basics: (koude) pastasalade met tonijn
- Culy Homemade: pastasalade met kip, miso en komkommer
- Culy Homemade: kikkererwtensalade met bieten en tahin