Culy Homemade: orzo met kip, citroen en olijven
Gerechten waarbij alle ingrediënten in eenzelfde pan gaan zijn niet alleen geweldig praktisch, ze zijn vaak ook extra lekker. Dat komt omdat de smaken uitgebreid de kans krijgen om elkaar te leren kennen. En daardoor wordt het geheel weer meer dan de som van de delen. Deze orzo met kip, citroen en olijven is daar een schoolvoorbeeld van.
De sleutel van dit gerecht? Flink veel citroen. En dan bedoelen we zowel het sap als de zest, als extra ingelegde citroen (wat je gewoon bij de supermarkt kunt vinden trouwens, van SOUQ). Maar ook een scheutje witte wijn (altijd lekker!), en onze favoriet: nocellara olijven. Het behoeft geen betoog: al die ingrediënten samen maken van deze orzo met kip een feestmaal.
Orzo met kip, citroen en olijven
- Verwarm de oven voor tot 140 graden. Bak de kipfilets in een klontje boter in een ruime pan. Kruid af met zout en peper. Haal de kipfilets uit de pan maar haal de pan niet van het vuur. Schep de kip in een ovenschaal en laat tien minuten bakken in die warme oven.
- Doe de orzo samen met het citroensap en -rasp en de ingelegde citroen in dezelfde pan en roer goed. Voeg de kippenbouillon en een scheut witte wijn toe. Vermijd dat de orzo aan de bodem gaat kleven door goed te roeren.
- Zit de orzo tegen de kooktijd aan? Roer er de spinazie door zodat hij gaat slinken. Doe dit eventueel in verschillende keren. Voeg ook de olijven toe.
- Haal de kip uit de oven, snijd in reepjes en voeg deze toe aan de pan. Kruid de orzo met kip nogmaals af met zwarte peper van de molen.
Meer recepten met orzo:
- Culy Homemade: gezonde pastasalade met orzo, geitenkaas, abrikozen en amandel
- Culy Homemade: orzo met spinazie, parmezaan en chiliboter
- Culy Homemade: Griekse maneštra (snelle orzo met tomatensaus)