Orecchiette met gorgonzola-basilicumsaus
Deze gorgonzolasaus met basilicum is zó lekker dat je zelfs de grootste kaasfobisten voor je wint. Serveer met stukjes stokbrood (lekker om te dippen) en een salade van dunne plakjes rauwe courgette en tomaat.
Breng een pan met ruim water aan de kook. Verwarm in een sauspannetje de melk met de boter en voeg wanneer deze gesmolten is de crème fraîche toe. Meng met een garde zodat je een gladde saus krijgt, maar voorkom dat het te heet wordt.
Voeg de gorgonzola in kleine stukjes toe en laat al roerende smelten. Kook ondertussen de pasta volgens de verpakking al dente of gaar en scheur (niet snijden, dan gaat de smaak verloren!) de basilicum in stukjes. Voeg vlak voor het serveren de gedroogde basilicum toe en breng op smaak met vers gemalen zwarte peper.
Meng de orecchiette met de saus en garneer eventueel met verse basilicum.