Culy Kids: oranje pizzaballetjes (perfect voor tijdens het EK!)
Samen met de kinderen koken is superleuk en gezellig, helemaal omdat ze het daarna 10 keer makkelijker opeten. Alhoewel, met deze oranje pizzaballen zal dat geen grote moeite zijn. De oranje pizzaballen zijn gevuld met tomatenwortelsaus, mozzarella en salami, ingepakt in pizzadeeg en omhuld met gesmolten cheddar. Heel makkelijk van tevoren klaar te maken, zodat je ze alleen de laatste 10 minuten voor de wedstrijd in de oven hoeft te knallen. En dan? Aanvalluhhh!
Disclaimer: je krijgt een heerlijke ervaring als je een hap neemt van deze borrelhapjes. Er zit in ieder geval veel kaas in, waardoor we moeilijk kunnen garanderen dat de kinderen schoon blijven. Door geraspte kaas te gebruiken in plaats van hele plakken kaas vermijd je enigzins wat geknoei, maar stiekem vinden we ze op deze manier het allerlekkerst…
25 x gerechten die je tijdens voetbal kijken kunt eten (of andere sportwedstrijden)
Hoe maak ik deze oranje pizzaballetjes?
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verwarm een scheut olijfolie in een pan en bak hierin de knoflook, ui en wortel 2 à 3 minuten aan. Voeg de tomatensaus toe en laat deze nog eens 7 à 8 minuten pruttelen.
Je kunt ook de pizzasaus alleen op smaak maken en zonder de wortel bereiden, dan ben je sneller klaar.
Maak een gladde puree van de tomatensaus met een staafmixer of in een blender. Breng op smaak met peper, zout en verse tijm.
Rol het pizzadeeg uit en maak het iets platter met een deegroller. Snijd er 10-12 vierkantjes van. Beleg een ovenschaal met bakpapier.
Pak een vierkantje en maak deze nog iets breder met je vingers. Doe een schepje van de saus (niet teveel, anders lekt het eruit), een plakje salami en een stukje mozzarella in het midden. Vouw het pizzadeeg dicht, zodat er geen open kiertjes ontstaan. Rol (net als een gehaktbal) nog eens goed in je handen. Leg op de bakplaat met de bolle kant naar beneden (dus eventuele kiertjes naar boven). Herhaal dit met de rest van het pizzadeeg.
Bakken maar!
Bak de balletjes in 8 à 10 minuten redelijk bruin, haal uit de oven en laat kort afkoelen.
Leg op iedere bal een plakje cheddarkaas (of geraspte kaas) en vouw er goed omheen. Zet nogmaals 8-10 minuten in de oven totdat de cheddar gesmolten is. Serveer eventueel met barbecuesaus.
Ook leuk om met de kinderen te maken:
- Culy Kids: chicken nuggets met zelfgemaakte appelketchup
- Culy Kids: wortels in knapperig filodeeg (gezonde snack!) van Jamie Oliver
- De tofste pizza gadgets voor alle pizza-lovers
- Culy Kids: snelle pizza toasts met mozzarella en worst