Culy Homemade: oranje cocktail voor Koningsdag
We hadden al oranje patatas bravas, we hadden al poffertjes met een knipoog naar ons koningshuis en we hadden al tips om Koningsdag te vieren als foodie. Stuk voor stuk topideeën, maar waar zijn die feestelijke drankjes? Nou, hier heb je er bijvoorbeeld één. Een knaller van een oranje cocktail op basis van whisky en sinaasappelsap.
Wil je deze oranje cocktail nog een beetje meer ‘extra’ maken? Voeg een paar Angostura bitters toe. De klassieke (in het gele flesje) doen het altijd goed en de orange bitters passen perféct in thema. Toch zouden we hier zelfs de nieuwste variant, met cocoa durven inzetten. Dat subtiele chocoladearoma geeft de oranje cocktail een heerlijk vleugje je-ne-sais-quoi in de nasmaak.
https://www.culy.nl/inspiratie/oranje-gerechten-koningsdag/
Oranje cocktail met whisky, sinaasappelsap en munt
Vul je glas met ijsblokjes en voeg er de whisky en het sinaasappelsap aan toe.
Werk af met een takje munt en een schijfje sinaasappel, dat je op de rand van de oranje cocktail schikt. Dat doe je door een inkeping van ongeveer 1 centimeter in een schijfje sinaasappel te maken en het op de rand te zetten.
Serveer de oranje cocktail met een rietje, waarmee je de verschillende ingrediënten een beetje kunt mengen als je ‘m gaat drinken.
Meer lekkere cocktails?
- Culy Homemade: vlierbloesem sour met passievrucht
- ‘Moonlight Buck’ cocktail met de nieuwe Lunar Gin van Hendrick’s
- Zo maak je de perfecte Martini volgens cocktaillegende Mr Lyan