Culy Kids: opgerolde wentelteefjes met chocoladepasta
Een recept vóór kinderen, maar vooral ook leuk om te maken mét kinderen: met deze opgerolde wentelteefjes heb je beet. Door de wentelteefjes op te rollen en te bakken heb je in 15 minuten een prachtige stapel opgerolde wentelteefjes, met een heerlijke vulling van chocoladepasta.
Door de korstjes van het brood te snijden en ze vervolgens plat te rollen met deegroller, heb je de ideale hack om simpele wentelteefjes om te toveren tot een feestje. Want hierdoor kun je ze vullen en oprollen. Hoe feestelijk staat dat!
Deze opgerolde wentelteefjes horen tot een van onze favoriete recepten voor kinderen. Niet alleen omdat ze er zo leuk uitzien, maar vooral omdat de kinderen in iedere stap van de bereiding kunnen meehelpen.
Korstjes over? Gooi ze niet weg. Deze kun je namelijk omtoveren tot broodkruim of croutons. Nog meer tips tegen verspilling? Dit zijn onze beste tips.
Zo maak je opgerolde wentelteefjes
- Rol de sneetjes brood plat met een deegroller. Beleg met een dunne laag chocoladepasta of favoriete topping naar keuze. Voeg eventueel ook plakjes fruit toe, als aardbei en banaan.
- Meng de melk met het ei, de kaneel en vanille–extract. Zet ook alvast een pan op het vuur, en smelt het klontje boter. Rol de wentelteefjes op en doop ze in het melkmengsel.
- Voeg 2 tot 3 opgerolde wentelteefjes toe aan de pan en bak ze rondom goudbruin.
- Meng ondertussen de suiker met kaneel in een kom. Rol de gebakken wentelteefjes door de suiker en leg ze op een bord.
- Serveer de opgerolde wentelteefjes met aardbei, banaan of ander fruit en bestrooi met poedersuiker.
Koken met kinderen? Maak eens een van deze geweldige recepten:
- Culy Kids: reuze American pancake van de bakplaat (pannenkoekenfeestje!)
- Culy Kids: chocolade-salami (het makkelijkste no-bake dessert ooit!)
- Culy Kids: yoghurtrepen met jam, bessen, witte chocolade en munt