Culy Homemade: open lasagne met burrata
Deze open lasagne met burrata is zo’n recept waarmee je dikke punten gaat scoren bij je publiek. Bovendien zet je ‘m supersnel op tafel. Het geheim? Dat zit in die heerlijke tomatensaus, die we op smaak brengen met ansjovis en een scheut witte wijn.
En dat levert dus een erg smaakvol bordje op, met een grote knipoog naar het Zuiden.
Zo maak je de open lasagne met burrata
Verhit een pan op laag-medium vuur. Haal de ansjovisfilets met wat van de olie uit het potje en laat rustig stoven in de pan. Maak de ansjovis met een houten lepel kapot. Voeg eventueel nog een extra scheut olijfolie toe als je denkt dat dat nodig is om de ui te bakken. Voeg de ui toe en laat bakken tot deze glazig is. Doe daarna ook de knoflook bij de pan en bak nog een minuutje mee. Voeg de gemalen chili en de kappertjes toe en roer nogmaals.
Voeg daarna de San Marzanotomaten toe en maak stuk met een houten lepel. Blus af met een scheut witte wijn en laat de saus op medium-hoog vuur inkoken tot dat de witte wijn is verdampt. Kruid af met een flinke snuf zwarte peper. Roer af en toe.
Kook ondertussen de lasagnevellen in ruim gezouten water al dente. Roer tijdens het koken goed om te vermijden dat de vellen aan elkaar gaan kleven.
Giet de pasta vellen af. Lepel wat van de saus op een bord, dan een lasagnevel en dan weer een schepje van de saus. Maak zo stapeljes van 4 lasagnevellen per bord.
Schik er tot slot een bol burrata op en maak de open lasagne met burrata af met verse basilicum en citroenrasp.
Meer makkelijke pastarecepten?
- Culy Homemade: pastasalade met miso, kip en komkommer
- Radiatori pasta met mascarpone, Parmaham en artisjok
- Culy Homemade: makkelijke pasta met zongedroogde tomaten en garnalen