Culy Homemade: zelf Oosterse notenmix maken
Deze Oosterse notenmix maak je zó makkelijk zelf, dat je je afvraagt waarom je nog eigenlijk nog notenmixen in de winkel koopt. Je draait ‘m even snel in elkaar als er visite op komst is. Maar een pot met lekkere nootjes in je keuken hebben staan is natuurlijk ook iets om blij van te worden.
Je kunt deze Oosterse notenmix maken met alle noten die je lekker vindt: amandelen, pecannoten, hazelnoten, paranoten, walnoten… go nuts!
Ook interessant: Bizar: zo groeien noten
Oosterse notenmix maken
Verwarm de oven voor op 140 graden. Zet een bakplaat met bakpapier klaar.
Klop met een garde het eiwit los in een ruime kom tot het schuimt. Voeg de suiker en de sojasaus toe en meng goed. Doe dan alle specerijen erbij en meng met de noten en het sesamzaad.
Verdeel de notenmix over de bakplaat en bak ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven, tot de nootjes mooi droog en knapperig zijn.
Bewaar de Oosterse notenmix in een afgesloten pot of val meteen aan.