Culy Homemade: onze favoriete snelle pasta (in 10 minuten klaar!)
Dit recept voor een snelle pasta is ideaal voor doordeweeks, of als je niet al teveel tijd hebt, maar je wel eventjes in Italië wil wanen. Zo lekker!
Zo maak je deze snelle pasta
Kook de tagliatelle in ruim gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking tot al dente. Verse tagliatelle hoeft vaak maar een paar minuutjes te koken, gedroogde tagliatelle rond de 9 minuten.
Doe een beetje olie in een (saus)pannetje en bak hierin de tomatenpuree kort aan. Halveer de cherrytomaatjes en voeg toe en bak even mee. Voeg nu de fijngesneden knoflook, balsamicoazijn, worcestershiresaus en eventueel wat Tabasco toe. Zet het vuur medium en laat het pruttelen.
Voeg vervolgens de suiker toe en een paar eetlepels van het pastawater; dit helpt de saus te binden. Roer goed door en laat 5 tot 7 minuten goed doorpruttelen totdat je cherrytomaatjes fijn kunt stampen met een vork of pureestamper. Breng op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper.
Giet de tagliatelle af en giet de saus bij de pasta. Doe de fijngesneden basilicum erbij en warm samen nog even een minuutje door in de pastapan.
Verdeel de pasta over twee borden en besprenkel met wat extra vergine olijfolie en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas. Geniet van je snelle pasta!