Onze favoriete maaltijdsoep: Italiaanse minestrone
De ultieme maaltijdsoep is voor ons de enige echte Italiaanse minestrone. Gemaakt met lekker veel groenten en een natuurlijk bindmiddel zoals pasta of aardappels.
Leuk weetje: er is geen écht basisrecept voor minestrone omdat het wordt gemaakt met groenten die op dat moment in het seizoen zijn. Daarnaast kent – zoals wel meer Italiaanse recepten – het gerecht meerdere variaties, afhankelijk van de regio met al dan niet pasta, rijst of aardappels.
Om je toch op weg te helpen, kozen we voor dit recept van Giovanni van 24Kitchen. Kijk hier voor de bijbehorende video op de website van 24Kitchen.
Zo maak je de Italiaanse minestrone
Pel en snipper de ui. Breng een pan water met de bouillonblokjes aan de kook en voeg de ui toe. Schil de bleekselderij, halveer en was de prei. Snijd de bleekselderij, prei en de tomaten in stukjes. Schil en snijd de aardappels en de waspeen in blokjes.
Snijd voor de gehaktballetjes de basilicum fijn. Meng het gehakt met de basilicum, pecorino, ei en paneermeel. Draai van het gehakt soepballetjes.
Voeg na tien minuten koken de groenten, behalve de aardappels, basilicum en de laurierblaadjes toe aan de bouillon en breng opnieuw aan de kook. Voeg na vijf minuten de aardappelblokjes toe en kook ze gaar. Knijp de ongekookte spaghettini tot kleine stukjes en voeg ze met de soepballetjes toe aan de soep.
Kook ongeveer vijftien minuten door tot de pasta en de soepballetjes gaar zijn. Breng op smaak met de Parmezaanse kaas, olijfolie en peper.