Culy Homemade: onweerstaanbare (snelle!) pecan cookies
Pecan cookies; wie vindt ze niet lekker? Deze zijn knapperig van buiten en chewy van binnen, en door de donkere basterdsuiker krijgen ze een karamelachtige smaak. En in een kwartiertje te maken!
Verwarm de oven voor op 175 ºC.
Meng de helft van het bloem met de zachte roomboter, het ei en de suikers. Roer stevig door met een spatel of garde. Als het goed gemengd is, voeg je de andere helft van het bloem toe en roer je weer goed door. Voeg de grofgehakte pecannoten toe en roer nog een keer goed door.
Maak bolletjes van het koekjesdeeg, dat gaat het handigste met een ijslepel. Plaats de bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Let op: laat flink ruimte zitten tussen de koekjes, zodat ze niet tegen elkaar aan bakken.
Bak de koekjes in de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar. Laat ze daarna nog een halfuur tot een uur afkoelen en drogen op het bakpapier.