Ons favoriete recept van Nicoletta Tavella: Peperoni gratinati
Onlangs schreven we al over de Nicoletta Tavella; deze heerlijke Italiaanse chef die onlangs haar eerste kookboek uitbracht. Bij de boekpresentatie van Nicoletta aten we goddelijke reepjes paprika die gegratineerd waren. Dat recept moésten we hebben!
Omdat het niet in het boek stond (idee voor de volgende uitgave…?) trokken we La Tavella zelf even aan haar koksbuis. Gelukkig wilde ze haar recept met ons delen!
Was de paprika’s en snijd ze doormidden. Verwijder de groene kapjes en de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes (ong. een vinger breed, dus dik genoeg om in een ovenschaal te kunnen liggen en bestrooid te kunnen worden met paneermeel).
Leg de paprikareepjes met de binnenkant omhoog in een grote ovenschaal bedekt met bakpapier.
Besprenkel ze rijkelijk met olijfolie en bestrooi ze daarna met paneermeel. Breng op smaak met zout en peper en garneer met de kappertjes, goed afgespoeld onder koud water.
Leg de paprikareepjes in de voorverwarmde oven (200°C) voor 20 minuten of tot ze mooi krokant zijn geworden.