Culy Homemade: Indiaas geïnspireerde omelet met tomaat en naan
Als je naar Londen gaat, moet je beslist eens langs bij één van de restaurants van Dishoom. Bij dit geliefde Indiase restaurant weten ze de keuken van Bombay op knappe wijze te combineren met de Britse. Wij aten er ooit een voortreffelijke ‘bombay omelet’ die ons inspireerde om in eigen keuken aan de slag te gaan. Het resultaat is deze Indiaas geïnspireerde omelet met tomaat en naan. Heerlijk als snelle lunch!
Bij Dishoom serveren ze hun Bombay omelet met een flinke klodder tomatenketchup ernaast (how British…). Dat kun je natuurlijk ook altijd doen. Of ga voor hot sauce of chutney. Da’s ook lekker om de naan in te dippen.
Omelet met tomaat uit de oven
- Verwarm de grill van je oven voor.
Tip: je kunt de omeletten het beste één voor één maken, want ze gaan met pan en al in de oven. - Klop de eieren los in een kom: twee stuks per omelet. Meng de rode ui, tomaat, chilipeper en gehakte koriander erdoor. Voeg ook de garam masala, kurkuma en zout en peper toe.
- Verhit een eetlepel olie in een oven proof koekenpan op hoog vuur. Verdeel het eimengsel over de pan, zodat de bodem van de pan helemaal bedekt is. Laat ongeveer 20 seconden bakken en zet de pan daarna onder de grill. Laat de omelet daar in 2 minuten bakken, tot het ei gestold is.
- Rol de omelet op en bestrooi met nog wat gehakte koriander. Serveer ‘m met een stuk naan met een lik boter erop.