Culy Basics: omelet met champignons – voor als je stiekem te lui bent om te koken
Heerlijk als ontbijt, lunch en maar ook als een makkelijke snelle avondmaaltijd: deze omelet met champignons is simpelweg al-tijd goed. Lekker met feta en spinazie.
Een omelet met champignons is het perfecte antwoord als je zin hebt in iets vullends, dat je razendsnel op tafel kunt zetten. Ook fijn is dat je dit koolhydraatarme recept met weinig ingrediënten bereidt. En dat geldt voor elk moment van de dag, want de omelet kun je serveren tijdens het het ontbijt, de lunch, en samen met een kom witte rijst is het zelfs een fijne avondmaaltijd.
Dus, of je nu een snelle en gezonde optie zoekt voor een drukke ochtend of een lichte en voedzame avondmaaltijd, deze omelet met champignons, spinazie en feta is de ideale keuze. Op zoek naar nog meer snelle maaltjes? Kijk dan eens naar deze lijst met 25x snelle recepten.
Zo maak je een omelet met champignons
- Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de plakjes champignon toe aan de pan en bak ze tot ze goudbruin zijn. Voeg daarna de spinazie toe aan de champignons en bak, samen met peper, zout en oregano, tot de spinazie net geslonken is. Haal uit de pan.
- Klop ondertussen de eieren in een kom en voeg een snuf zout toe.
- Giet de losgeklopte eieren in de pan. Laat de eieren een beetje stollen en voeg daarna de groenten weer toe en verkruimel de feta over de helft van de omelet.
- Vouw de omelet dicht, zodra de onderkant van het ei gestold is en de bovenkant nog een beetje zacht is.
- Serveer de omelet met champignons samen met de avocado en bestrooi die met een snuf chilivlokken, sesamzaadjes en zeezout.
Nog meer snelle en gezonde recepten:
- Culy Homemade: Chirashi bowl (gezonde Japanse rijstbowl met vis)
- Culy Homemade: spinazie met ei voor een superlekker ontbijt
- Culy Homemade: bonenschotel met minder dan 10 ingrediënten