Oma’s gehaktballetjes met Hollandse sla
Een fijn herfstig recept uit de Koken met Aanbiedingen app: omaâs gehaktballetjes met Hollandse sla!Â
Snipper de ui heel fijn. Meng vervolgens het gehakt met de ui, 1 ei, flink wat peper en zout, de nootmuskaat en 2 el paneermeel. Kneed het geheel tot een egale massa. Voeg als het te nat is nog wat paneermeel toe. Verdeel vervolgens in 4 porties en draai tot gehaktballen.
Schil de aardappelen en kook deze in een laagje water in 15 â 20 minuten gaar.
Zet een braadpan of koekenpan met dikke bodem op het vuur en smelt hierin een klont boter. Als er belletjes in de boter komen kunnen de gehaktballen er in. Braad deze aan alle kanten aan. Zet vervolgens het vuur lager en laat met de deksel op de pan nog 15 minuten sudderen.
Maak ondertussen de salade. Snijd de augurk fijn, de tomaat in blokjes en de appel in kleine stukjes. Kook de 2 eieren tot ze hard zijn. Voeg de ingredienten bij de sla.
Maak een slasaus van mayonaise, azijn, een schepje suiker, olijfolie, peper en zout. Meng de slasaus met de sla.
Haal de gehaktballetjes, zodra deze klaar zijn, uit de pan en blus het vet af met een scheut water. Laat dit kort inkoken voor de jus.
Serveer de gehaktballetjes met de gekookte aardappelen, de jus en Hollandse sla.