Redactie
Redactie Recepten 24 jul 2017
Leestijd: 1 minuut

Zo maak je de perfecte olijventapenade

Heerlijk voor bij de borrel: olijventapenade. Deze kun je natuurlijk kopen bij de supermarkt, traiteur of delicatessenzaak, maar waarom niet zelf maken? Het is zo eenvoudig!

Gebruik het liefst zoute zwarte olijven, zoals kalamata of taggiasche olijven. Koop ze mét pit, en dus niet alvast ontpit in een potje, want olijven met pit hebben véél meer smaak. Ontpit ze zelf net voordat je de tapenade gaat maken.

Wil je meer lezen over verschillende soorten olijven, lees dan ons uitgebreide artikel hier.

In dit recept gebruiken we verse basilicum en peterselie, maar je kunt naar smaak andere kruiden gebruiken. Tijm en laurier zijn bijvoorbeeld ook érg lekker in een tapenade.

Zo maak je de olijventapenade

Doe de olijven samen met de knoflook, ansjovisjes, kappertjes, het citroensap, verse basilicum en peterselie in een keukenmachine of hakmolen. Voeg extra vergine olijfolie toe tot je de gewenste dikte hebt bereikt.

Proef goed en breng op smaak met versgemalen peper. Serveer deze zwarte tapenade direct met knapperig brood, zoals ciabatta.

tapenade
Bron: Pexels

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.