Culy Homemade: eiernoodles met zalm, ketjapspruitjes en sambal
Deze noodles met zalm, ketjapspruitjes en sambal zijn per toeval ontstaan als gevalletje #cleaningupthefridge en sindsdien zijn ze een blijver in ons repertoire. Want: een romig sambalsausje, malse zalm en gekaramelliseerde ketjapspruitjes? Da’s gewoon lékker.
Het principe van spruitjes bakken in ketjapboter is er trouwens eentje om te onthouden; ook bij een stukje vlees, in een knapperige maaltijdsalade of bij aardappeltjes zijn ze lekker. Maak er dus gerust een extra portie van wanneer je deze noodles maakt. Bewaar ze koel en in een afgesloten bakje en ze blijven een paar dagen goed.
Noodles met zalm, ketjapspruitjes en sambal
- Verwarm je oven op de grillstand.
- Laat een flinke klont boter smelten en voeg de ketjap toe. Stort de gehalveerde spruitjes in de pan en laat onder af en toe roeren zo’n 20 minuten garen. Voeg eventueel een scheutje water toe als je vindt dat ze daarna nog te hard zijn.
- Ondertussen heb je tijd voor de rest.
- Leg de zalmfilets in een ovenschaal en bedek met een klein beetje olijfolie en een dun laagje zout. Plaats 7 minuten onder de warme grill (of nog een paar minuten langer als je je zalm goed doorbakken wil).
- Kook de noodles volgens de verpakking en giet af. Meng de tahin met de sambal, sojasaus en de mayonaise in een kommetje en roer dit door de noodles. Schep de noodles in een bord en verdeel de ketjapspruitjes en de zalm over de noodles.
- Maak de noodles met zalm af met de furikake.
Meer noodlegerechten?
- Culy Homemade: snelle noodles carbonara (met maar 5 ingrediënten)
- Culy Homemade: vegan soba noodles met bosui en komkommer
- Culy Homemade: crispy noodles van de bakplaat met kip en paksoi