Aardbeientaart (geen oven nodig!)
Feest! is het nieuwe boek van Baked Louie’s, en staat vol met heerlijke recepten voor elke gelegenheid. We mogen een lekker recept uit dit boek met jullie delen: een aardbeientaart waar je geen oven voor nodig hebt.
Maak eerst de bodem. Knip een vel bakpapier op maat. Vet de bakvorm in met boter en bedek de bodem met het bakpapier. Mix de koekjes in een foodprocessor met een snuifje zout tot fijne kruimels, of hak ze fijn met een groot, scherp mes. Smelt de boter. Voeg ze toe aan de koekjeskruimels en meng goed.
Verdeel het mengsel over de bodem en zijkanten van de bakvorm en druk goed aan. Zet de bodem in de koelkast. Maak ondertussen de vulling. Klop in een grote kom de mascarpone in ongeveer 2 minuten luchtig.
Klop in een andere kom de eiwitten stijf met een snuifje zout. Doe de suiker erbij en blijf verder kloppen tot je een stijve, glanzende meringue hebt. Spatel de meringue voorzichtig door de mascarpone met een spatel. Giet de mascarponecrème over de koekjesbodem. Strijk de crème bovenaan glad met een lepel of paletmes. Zet de taart minstens 3 uur in de koelkast om op te stijven.
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in gelijke plakjes. Schik ze boven op de taart. Breek de chocolade in stukjes en smelt ze met de melk op 900 watt in de magnetron tot een glad sausje. Vul een spuitzak (of een zakje waar je een hoekje afknipt) met de chocoladesaus en versier er de bovenkant van de taart mee. Je kunt de taart tot 5 dagen bewaren in de koelkast.
Tip
Gebruik geen fruit uit de diepvries. Na het ontdooien wordt het zompig, waardoor je taart niet zo lekker zal zijn. Als je geen magnetron hebt, kun je de chocolade au bain-marie smelten. Vul een kookpot met water en breng het aan de kook. Zet een hittebestendige kom in de pot en zorg ervoor dat het water de bodem niet raakt. Breek de chocolade in stukken en doe ze samen met de boter in de kom.
Feest! is vanaf eind maart te koop in de (digitale) boekhandel voor € 24,99.