Culy Homemade: Negroni met kaneelijsblokjes en steranijs (voor kerst!)
Negroni is zo’n cocktail die we een heel jaar door kunnen drinken: bij heet weer op een terras of bij een knetterend haardvuur wanneer het buiten sneeuwt. De Negroni in dit recept is speciaal bedacht voor de kerstperiode. Dat zit ‘m in de toevoeging van steranijs en kaneel.
En geen nood: de kaneel en de steranijs veranderen de smaak niet zodanig hard dat het compleet andere cocktail wordt. Het geeft de Negroni simpelweg een subtiel kerstaroma. Perfect!
Nog een kleine fun fact? Negroni was de lievelingscocktail van ultieme food-held Anthony Bourdain. En als er iets is wat Anthony goed kon, dan is het wel lekker eten en drinken. Bij deze ben je dus gewaarschuwd dat de cocktail mogelijk zó lekker is dat het niet bij eentje blijft…
> Meer cocktails voor de feestdagen vind je hier
Zo maak je de Negroni voor kerst
Maak van tevoren de kaneelijsblokjes. Vul daarvoor een maatbeker met water en een snuf kaneel en roer goed. Schenk dit mengsel in je ijsblokvormen. De kaneel zal mogelijk wat naar beneden zakken, maar dat geeft niet. Zodra deze klaar zijn, kun je de rest van de Negroni gaan maken.
Vul een stoer whiskyglas met de kaneelijsblokjes.
Shake de gin, campari en vermouth met ijsblokjes in een cocktailshaker en zeef in het met ijsblokjes gevulde glas.
Werk af met een steranijsje en schaaf een krul van de sinaasappelschil (met een dunschiller) voor de finishing touch.
Meer cocktails?
- Dit zijn de lekkerste cocktails voor de decembermaand
- Culy Homemade: Rhubarb Collins (rabarber gin cocktail)
- Zo maak je de perfecte Martini volgens cocktaillegende Mr Lyan