Nectarine-kokosbars met blauwe bessen en sinaasappel
Een fijne zoete snack: nectarine-kokosbars met blauwe bessen en sinaasappel.
Verwarm je oven voor op 180 graden, bekleed een ovenschaal met bakpapier of vet in met een klontje boter.
Schil de nectarines, verwijder de pitten en snijd in blokjes. Verwarm al roerende de nectarines samen met twee eetlepels water en 20 gram honing in een steelpan op laag vuur tot de nectarines zacht zijn geworden, dit duurt ongeveer 8 à 10 minuten. Pureer de nectarines met een staafmixer tot een puree.
Kneed in een kom 230 gram van de bloem met de boter en de poedersuiker tot een deegbal. Bedek de bodem van de ovenschaal met het deeg en druk dit goed aan. Plaats de ovenschaal 8 à 9 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Kluts in een andere kom de eieren. Voeg het sinaasappelsap, de nectarinepuree, de kokosrasp, de resterende bloem en honing toe en roer goed door elkaar.
Schenk het beslag op de koekbodem, verdeel de blauwe bessen over het beslag en strooi eventueel wat geraspte kokos over de bovenkant. Plaats de ovenschaal 22 tot 25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Laat de reep afkoelen en snijd deze in acht bars.