Culy Homemade: nachoschotel met een Aziatische twist
Deze nachoschotel stoppen we vol met lekkers uit de Aziatische keuken. Rode peper, koriander en limoen bijvoorbeeld, maar ook sweet chilisaus en srirachamayo. Samen met sappige reepjes kip, rode kool, wortel en komkommer levert dat een érg smakelijk kostje op. Da’s nog eens borrelen op niveau!
Wil je deze nachoschotel liever vega houden? Met vegetarische kipstuckjes kan het natuurlijk ook. Net zo makkelijk, net zo lekker. De srirachamayo kochten wij hier trouwens kant- en klaar (voordeel: dan zit ‘ie meteen in een handige knijpfles), maar zelf maken kan natuurlijk ook. Roer in dat geval een kneepje sriracha door je mayo en kies zelf hoe spicy je ‘m wil.
Aziatisch geïnspireerde nachoschotel
Verwarm de oven voor op 175 graden. Zet een bakplaat met opstaande klaar en vet ‘m licht in.
Bak de kippendijen in een scheut olie tot ze gaar zijn. Laat even afkoelen en snijd of scheur in reepjes.
Verdeel de helft van de nachochips over de ovenschaal. Strooi de helft van de paarse kool en de helft van de kippenreepjes erover. Dek af met de overige nachochips en bestrooi die weer met de rest van de kool en de kip. Verdeel de sweet chili saus in strepen over de ovenschaal en bak 8 tot 10 minuten in de warme oven, tot de chips goudbruin zijn.
Haal de nachoschotel uit de oven en beleg met de plakjes komkommer, de rode peper, de wortel, de bosui, chili, srirachamayo, extra sweet chilisaus en de koriander. Schik er de partjes limoen tussen.