Culy Homemade: naanpizza met een restje Japanse curry & kaas
Als je de chicken katsu curry of vega(n) katsu curry van Culy hebt gemaakt, zorg dan dat je een klein beetje van die curry overhoudt. Daarmee maak je namelijk de volgende dag heerlijke naanpizza: naan met Japanse curry en gesmolten kaas. Een te gekke snack!
Toen wij vorig jaar aten bij het Japanse curryhouse Kiiro in Rotterdam viel ons oog op een apart gedeelte op hun menukaart, met naanbrood. Officieel moeten we zeggen: naan, want dat betekent brood in het Hindi. Bij Kiiro serveren ze hun naan met een restje Japanse curry erop, afgemaakt met gesmolten kaas. Briljant idee, zo dachten wij. Vooral om te maken met een restje heerlijke katsu curry.
Je kunt dit recept natuurlijk ook maken met een andere curry. Denk aan butter chicken of tikka masala. Heerlijk bij de borrel of als lunch, met een snelle salade erbij.
> Ook leuk om te doen (en verrassend makkelijk en snel!): zelf naanbrood bakken
Zo maak je naanpizza met (Japanse) curry
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de naan op een bakplaat. Bestrijk met twee eetlepels van de Japanse curry, of zoveel als je lekker vindt. Bestrooi met de geraspte kaas.
Bak de naanpizza in zo’n 6 minuten af, tot ‘ie goudbruin is en de kaas gesmolten is.
Bestrooi met de koriander en snijd in repen.