Culy Homemade: mozzarella in carrozza (heerlijke mozzarellasandwiches)
Mozzarella in carrozza betekent letterlijk ‘mozzarella in een koets’. In onze hoofden betekent het echter voornamelijk: de goddelijkste mozzarellasandwiches die je ooit zal proeven. Want dat zijn ze.
Mozzarella in carrozza is een tof voorgerecht. De sandwiches zijn redelijk machtig, maar net daarom is een kleine portie op een lichte tomatensaus ideaal. Die laatste kan je kant-en-klaar kopen, maar nóg lekkerder is natuurlijk zelfgemaakte.
Tip: Recept voor easy geroosterde tomatensaus
Voor dit recept spiekten we trouwens even in het boek Healthy Appetite van de stoere Britse chef Gizzi Erskine. Mocht je haar nog niet kennen: ga haar vooral volgen. Zo bracht ze ons eerder op het idee om poké rijstwafels met tonijn en sriracha te maken. Need we say more?
Zo maak je de mozzarella in carrozza
Snijd de korsten van het toastbrood. Rol met een deegroller elke snee brood uit als deeg, totdat het brood plat en compact aanvoelt.
Bestrijk met een kwastje de sneetjes brood langs één kant met het losgeklopte eimengsel.
Leg vervolgens een plak mozzarella in het midden van 4 van de sneetjes (op de kant van het eimengsel). Leg de andere sneetjes brood op de mozzarella en maak zo 4 sandwiches. Druk zachtjes aan.
Snijd met een ronde deegsteker van 10 centimeter (of een groot glas) de mozzarellasandwich uit als ravioli. Knijp de randen van het brood op elkaar om het geheel af te dichten.
Verhit de olie in een grote koekenpan. Doe de boter erin, wacht tot die smelt en schuimt en strooi er de oregano bij. Leg er dan de 4 mozzarellasandwiches in.
Bak ze 1 minuut, keer ze en bak ze nog 1 minuut op de andere kant. Herhaal dit tot de sandwiches aan elke kant knapperig en goudbruin zijn. Haal ze uit de pan met een spatel, laat beide kanten uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met zeezout.
Verdeel de saus over de borden, leg op elk een mozzarella in carozza en serveer ze gloeiend heet met grof zeezout, verse peper en een paar basilicumblaadjes.
Meer Italiaans recepten?
- Culy Homemade: de beroemde Italiaanse salade van Nancy Silverton
- Recept: Italiaanse zoete ricottabeignets
- Bagna cauda: Italiaanse fondue met ansjovis en knoflook