Culy Homemade: mosterdsoep met spekjes en biercroutons
Een recept voor ouderwetse mosterdsoep met spekjes en croutons: dá’s nog eens nostalgisch genieten. De croutons krijgen tijdens het bakken trouwens een scheutje bier, voor een volwassenere smaak. Kun je de rest van het biertje bij je soep opdrinken, want echt: die combinatie is goud.
En daarmee is deze ouderwetse mosterdsoep het ideale gerecht om gure herfstdagen te overleven.
Mosterdsoep recept met spekjes en biercroutons
Verhit de boter op medium vuur en bak er de ui en de knoflook in aan tot de ui glazig is. Voeg er de aardappelblokjes aan toe en roer goed. Schenk er de kippenbouillon en de slagroom bij en roer. Breng zachtjes aan de kook. Laat koken tot de aardappelblokjes gaar zijn.
Roer de mosterd erdoor en mix tot een gladde massa. Hou de mosterdsoep warm op een laag vuur.
Bak in een andere koekenpan de spekjes krokant. Schep de spekjes uit de pan en zet apart.
Bak in dezelfde pan de blokjes brood aan, in het vet van de spekjes. Zijn ze krokant? Schenk op de bodem van de pan een klein scheutje bier en wacht tot ‘t bier helemaal verdampt is. Dit duurt eventjes: geef dit zeker 10 minuten op een laag vuur. Geloof ons: de croutons worden op een gegeven moment weer krokant, met de smaak van spek en bier.
Serveer de mosterdsoep in kommen en maak af met de spekjes, bosui en de biercroutons.
Meer soepen om je aan te verwarmen:
- Culy Homemade: romige maissoep met garnalen en venkel (corn chowder)
- Rode bietensoep met appeltjes, zure room en dille
- Culy Homemade: tortellonisoep met citroen, spinazie en dille