Zo maak je mosselen ceviche style (+ win het Zeeuwse Mossel kookboek!)
Bart van Olphen van Fish Tales weet wat lekker is. Zo bedacht hij dit recept voor Zeeuwse mosselen, ceviche style. Aangezien het Nederlandse mosselseizoen officieel weer is begonnen, is dit echt een recept dat je nú wil maken. Lekker glaasje wijn erbij… top. En misschien nog wel het lekkerste van allemaal: je kunt het Zeeuwse Mossel kookboek van Bart winnen (zie onder)!
Zo maak je mosselen ceviche style
Meng de rode ui, tomaat en chilipeper in een kom. Zet die 15-20 minuten in de vriezer, zodat de groente lekker crispy wordt.
Pers 3 limoenen uit in een kom en voeg de hele teen knoflook, gember en koriandertakjes (zonder de blaadjes) toe. Zet dit 10 minuten apart, zodat de smaken goed intrekken.
Verwijder daarna de knoflook, gember en koriander en voeg 1⁄4 theelepel zout toe samen met de amarillopasta. Voeg om de marinade iets minder zuur te maken de (koude) visbouillon en melk toe en meng goed.
Leg de mosselen in de marinade, roer goed en laat de smaken 4-5 minuten intrekken.
Haal intussen het mengsel van rode ui, tomaat en chilipeper uit de vriezer en meng dit met het sap van de overgebleven limoen en de korianderblaadjes (eventueel gehakt).
Doe nu de avocado en mango bij de gemarineerde mosselen en roer heel kort. Schep de mosselen met de avocado en mango op een bord, strooi de granaatappelpitten erover en leg daarop de salade van tomaat, ui en chilipeper. Rasp er eventueel nog wat limoenschil over.
Win het Zeeuwse Mossel kookboek!
Wij mogen 3 x het Zeeuwse Mossel kookboek van Bart weggeven aan gelukkige Culy-lezers. Wil jij dit boek winnen? Mail vóór 1 juni a.s. je naam en volledige adres naar [email protected] (zet ‘Zeeuwse Mossel kookboek’ in de onderwerpregel).
Het Zeeuwse Mossel kookboek van Bart van Olphen ligt in de boekhandel voor € 18,50 euro.