Melvin Sturm
Melvin Sturm Recepten Gisteren
Leestijd: 2 minuten

De klassieke Moskovische tulband met rozijnen en witte chocolade

De old school Moskovische tulband verdient veel meer eer dan dat ‘ie nu soms krijgt. Het klassieke baksel staat niet alleen feestelijk op tafel; hij smaakt ook nog eens fantastisch.

De Moskovische tulband is een culinaire klassieker die zijn oorsprong kent in Rusland. Natuurlijk springt vooral de vorm in het oog, maar het is ook een feest voor de smaakpapillen.

Bakken in een tulbandvorm: 3 tips voor perfectie

Dit baksel is absoluut geen misbaksel, want met zijn elegante vorm en rijke smaak til je iedere gelegenheid naar een hoger level. De klassieke luchtige variant wordt gevuld met krenten en rozijnen en geloof ons: die wil je niet overslaan.

Moskovische tulband
Bron: Melvin Sturm voor Culy

Bereidingswijze Moskovische tulband

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  2. Wel de krenten en rozijnen in warm water.
  3. Kwast de tulband in met roomboter en bestuif deze met bloem. Klop het overige bloem uit de bakvorm.
  4. Zeef de bloem en het maïszetmeel en meng met een mespuntje zout.
  5. Snijd de roomboter in super kleine blokjes, hoe kleiner hoe beter. Tip! Bestuif wat bloem over de boter zodat het niet plakt.
  6. Meng de boter door de bloem en zet het geheel in de koelkast.
  7. Klop voor de Moskovische tulband de eiwitten op in een brandschone kom samen met een mespuntje zout.
  8. Voeg beetje bij beetje 60 gram van de kristalsuiker toe.
  9. Klop vervolgens de eidooiers met 60 gram suiker op de hoogste stand tot het bijna wit uitslaat en heerlijk luchtig is.
  10. Spatel beetje bij beetje de opgeklopte eidooiers door het eiwitschuim.
  11. Meng het bloemmengsel door de eiermassa en roer voorzichtig als laatste de uitgelekte en gewelde rozijnen en krenten toe.
  12. Schep het beslag in de vorm en bak de tulband in ongeveer 30 minuten af.
  13. Haal de tulband uit de vorm en bestrijk met gesmolten boter. Laat volledig afkoelen.
  14. Smelt witte chocolade in een kom boven heet water en verdeel het over de Moskovische tulband. Versier met gewenste toppings en serveer.
Moskovische tulband
Bron: Melvin Sturm voor Culy

Meer bakrecepten:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.