Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 17 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

Mokka-hazelnootbiscotti van Carla Lalli Music (+ win haar nieuwe boek!)

“Deze koekjes zijn tijdloos”, zegt Carla Lalli Music over deze mokka-hazelnootbiscotti. Want ook al beleefde deze knapperige Italiaanse lekkernij dan misschien wel zijn hoogtijdagen in de jaren tachtig: lekker is ‘ie nog steeds. In haar nieuwste kookboek ‘That Sounds So Good’ deelt de Amerikaanse YouTube-chef 100 recepten voor elke dag van de week. Zoals we van Carla’s kookstijl gewend zijn, zijn die stuk voor stuk weer praktisch, perfect kloppend en verrukkelijk. Hebben? Je kunt het boek winnen. Lees gauw verder!

That Sounds So Good

Volgens Carla draait eten in de eerste plaats om de band die je schept met de belangrijkste mensen in je leven. Als lid van een Italiaans-Amerikaanse familie appt en mailt Carla eindeloos over wat er gekookt gaat worden op familiebijeenkomsten. De titel van haar nieuwe boek is dan ook afgeleid van de befaamde uitspraak waarmee haar vader altijd reageert: ‘Ooooooo, that sounds so good!.’

Carla over dit recept: “Ik ben opgegroeid in de jaren tachtig. We hadden een ronde muur van glazen stenen in de woonkamer, ik had een niet-ironische Jordache-spijkerbroek en een asymmetrische boblijn, en het was cool om biscotti als nagerecht te bestellen.

Dat kapsel kan nu echt niet meer, maar deze koekjes zijn tijdloos. Doop ze in rum, amaro, koude melk of espresso en wees, net als ik, dankbaar dat je gĂȘnante fase plaatsvond toen er nog geen digitale fotografie bestond.”

Pasta met cacio e walnoot van Carla Lalli Music (+ win haar nieuwe boek!)

Mokka-hazelnootbiscotti
Bron: That Sounds So Good

Mokka-hazelnootbiscotti

Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed 2 diepe bakplaten met bakpapier. Leg de hazelnoten op een kleine diepe bakplaat en rooster ze 10 tot 12 minuten in de oven, tot ze iets donkerder en geurig zijn. Wikkel ze in een schone theedoek en laat ze 10 minuten afkoelen. Wrijf daarna de velletjes eraf met behulp van de theedoek (het geeft niet als ze niet allemaal loskomen). Hak de noten grof. Zet de oventemperatuur op 165 °C.

Splits 1 ei en doe het eiwit en de dooier in afzonderlijke kommen. Dek het eiwit af en zet het apart. Breek de resterende 2 eieren in de kom met de dooier. Voeg de oploskoffie toe en klop hem erdoor. Klop de bloem, cacao, het bakpoeder en het zout door elkaar in een middelgrote kom.

Doe de boter en de suiker in de kom van een staande mixer met de klopper en klop ongeveer 2 minuten op middelhoge snelheid, tot ze romig zijn. Schraap het mengsel van de zijkant van de kom, voeg het eimengsel en de vanille toe en klop het mengsel romig. Voeg het bloemmengsel toe en klop 20 seconden op lage snelheid; schraap het mengsel van de zijkant van de kom. Klop de noten en chocolate chips er op lage snelheid door.

Bak het deeg 35 tot 40 minuten in de oven, tot het midden stevig aanvoelt en de randen knapperig beginnen te worden; draai de bakplaat halverwege om (het deeg loopt uit). Haal de koek uit de oven en laat hem 15 minuten afkoelen (langer mag, maar hij heeft minstens 15 minuten nodig om iets steviger te worden). Leg hem voorzichtig op een snijplank en snijd hem met een kartelmes overdwars in plakjes van ruim 1 centimeter dik. Leg de plakjes op een snijvlak op de beklede bakplaten en bak ze ongeveer 35 minuten, tot de buitenkant droog en knapperig aanvoelt. Laat de biscotti volledig afkoelen. Bewaar ze maximaal 1 week, luchtdicht en op kamertemperatuur.

That Sounds So Good

> That Sounds So Good van Carla Lalli Music (Carrera Culinair) is nu te koop voor € 31,99. 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nĂłg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox đŸ„˜

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.