Culy Homemade: miso cheesecake (een verrassend lekkere combinatie)
Miso en cheesecake? Reken maar van yes dat dat een steengoed huwelijk is. Een lepeltje miso in het beslag geeft het geheel een diepere, volwassen smaak en een tikkeltje je-ne-sais-quoi. Wij kunnen inmiddels niet meer zonder.
Wij gebruiken in dit recept Koreaanse misopasta, die je in dat beige kuipje vindt bij de toko. Maar experimenteer gerust ook met de bekendere Japanse miso (die je tegenwoordig ook vaak in de supermarkt vindt).
Zo maak je de miso cheesecake
Verwarm de oven voor op 125 graden.
Doe alle ingrediënten voor de bodem in een kom en roer goed. Verdeel het mengsel over de bodem van een ingevette bakvorm en zet de bakvorm in de koelkast.
Doe alle ingrediënten voor de vulling in een andere kom en roer met een garde. De miso zal eerst wat klonteren maar als je lang genoeg roert, krijg je uiteindelijk een beslag zonder klontjes.
Giet het beslag in de bakvorm en bak de taart 45 minuten in de voorverwarmde oven. Test of de cheesecake gaar is, en zo niet, bak dan nog wat langer.
Laat de taart vervolgens een nachtje afkoelen in de koelkast.
Meer om te bakken?
- Culy Homemade: luchtige cakejes met kaneelsuiker en speculaaskruiden
- Amandeltaart met bramen en witte chocolade
- Culy Kids: makkelijke petit-beurretaart