Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 15 nov 2020
Leestijd: 1 minuut

Miso cheesecake (een verrassend lekkere combinatie)

Miso en cheesecake? Reken maar van yes dat dat een steengoed huwelijk is. Een lepeltje miso in het beslag geeft het geheel een diepere, volwassen smaak en een tikkeltje je-ne-sais-quoi. Wij kunnen inmiddels niet meer zonder.

Voorbereiding 20 minuten
Kooktijd 45 minuten
Calorieën378 kcal

Ingrediënten

Voor 1 cheesecake

Voor de bodem:

  • 125 gram ongezouten boter, gesmolten
  • 400 gram Digestive koekjes, gemalen
  • Snuf speculaaskruiden
  • Snuf gemalen kaneel

Voor de vulling:

  • 3 eieren
  • 150 gram suiker
  • 140 gram crème fraiche
  • 150 gram zuivelspread naturel
  • 400 gram Mon chou
  • 2 eetlepels tarwebloem
  • 1,5 eetlepel miso

Beoordeling
4.1 / 5 sterren. 10 x beoordeeld.

Wij gebruiken in dit recept Koreaanse misopasta, die je in dat beige kuipje vindt bij de toko. Maar experimenteer gerust ook met de bekendere Japanse miso (die je tegenwoordig ook vaak in de supermarkt vindt).

miso cheesecake
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zo maak je de miso cheesecake

Verwarm de oven voor op 125 graden.

Doe alle ingrediënten voor de bodem  in een kom en roer goed. Verdeel het mengsel over de bodem van een ingevette bakvorm en zet de bakvorm in de koelkast.

Doe alle ingrediënten voor de vulling in een andere kom en roer met een garde. De miso zal eerst wat klonteren maar als je lang genoeg roert, krijg je uiteindelijk een beslag zonder klontjes.

Giet het beslag in de bakvorm en bak de taart 45 minuten in de voorverwarmde oven. Test of de cheesecake gaar is, en zo niet, bak dan nog wat langer.

Laat de taart vervolgens een nachtje afkoelen in de koelkast.

miso cheesecake
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer om te bakken?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.