Culy Homemade: makkelijke miniquiches met doperwten en groene asperges
Een plaatje voor de (paas)brunch, een handige hap voor onderweg én een voedzaam tussendoortje, deze miniquiches met doperwten en groene asperges zijn altijd een goed idee!
Met de lente in zicht vullen we deze miniquiches met twee van onze favoriete lentegroenten, doperwten en groene asperges. Een heerlijke frisse vulling dus, die we op smaak brengen met bieslook.
We vinden dit een ideaal gerecht om van tevoren te maken. De miniquiches zijn namelijk goed te bewaren in de vriezer, je hoeft ze alleen kort in de magnetron te verwarmen, vlak voor het serveren. Dit maakt ze tegelijkertijd ook een fantastische snack om standaard in de vriezer te hebben liggen als snelle hap voor tussendoor.
Quiche maken? Deze chef legt je stap voor stap uit hoe je dat doet
Mini quiches maken
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- smeer de muffinvorm in met een beetje olie. Leg vervolgens de ontdooide vellen taartdeeg in de muffinvorm en druk goed aan. Snijd de randen van het deeg af.
- Klop de eieren los en voeg de slagroom toe. Doe ook de geraspte Emmentaler en fijngehakte bieslook erbij en meng het geheel goed. Breng de vulling op smaak met zout en peper en meng opnieuw.
- Strooi paneermeel over de bodem van de vellen taartdeeg, zodat de bodem niet nattig wordt. Verdeel vervolgens de doperwten over de mini quiches.
- Giet het eiermengsel over de doperwten. Leg daarna de groene aspergetips erbovenop en voeg nog wat extra geraspte kaas toe.
- Zet de mini quiches 25 minuten in de oven, of tot ze goudbruin en gaar zijn.
- Laat iets afkoelen voordat je ze uit de muffinvorm haalt. Laat daarna verder afkoelen op een rekje. Je kunt de quiches warm én koud serveren.
Nog meer lekkere recepten voor de brunch:
- Culy Homemade: mini okonomiyaki (leuk voor bij de brunch!)
- Culy Homemade: hash browns (Amerikaanse aardappelkoekjes voor bij het ontbijt of de brunch)
- Culy Homemade: brunch bao met bacon, ei en hoisinsaus