Mini-pavlova’s met bosbessen en amandelroom
Dit heerlijke recept is afkomstig van Angelique Schmeinck, één van de twee vrouwelijke SVH Meesterchefs in Nederland en een grote bron van inspiratie voor de Culy redactie. Voor het programma Impress Your Friends bedenkt ze prachtige gerechten die er flawless uitzien, maar echt zo moeilijk nog niet zijn.
Klik hier voor de bijbehorende video op de website van 24Kitchen.
Het recept
Verwarm je oven op 120 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Klop in een met citroensap ontvette kom de eiwitten schuimig en voeg beetje bij beetje de suiker toe. Blijf doorkloppen tot het eiwit stevige pieken vormt.
Roer de maïzena door de witte wijnazijn en meng voorzichtig door het eiwitschuim. Schep in een spuitzak en spuit ‘dopjes’ schuim van ongeveer anderhalve centimeter doorsnede. Droog ze in ongeveer vijf minuten in de oven en steek vervolgens je vinger in de mini-pavlova’s. Hierdoor worden ze op den duur nog brossiger.
Zet de plaat terug in de oven en laat in één tot anderhalf uur volkomen bros worden. Laat afkoelen en bewaar in een goed afgesloten bak.
Klop voor de amandelroom de slagroom tot yoghurtdikte en spatel er voorzichtig de zure room en amandellikeur doorheen. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan op laag vuur goudbruin, schud hierbij de pan regelmatig om .
De opmaak
Verwarm de bosbessenconfiture tot het lauw is en verdeel vijf mini-pavlova’s over het bord. Schep in elke pavlova een theelepel confiture, leg er verse bosbessen op en lepel er een beetje amandelroom over. Verdeel het seizoensfruit met de resterende amandelroom en amandelschaafsel er tussendoor.