Culy Homemade: mini Dutch baby’s uit je muffinvorm
Iedereen kent het beeld van de eenzame pannenkoekenbakker die achter het fornuis staat wanneer zijn gezelschap aan tafel zit te genieten. Zonde, en vooral: makkelijk te verhelpen door de oven het werk te laten doen. Kijk maar naar deze mini Dutch baby’s met lemon curd. Veel meer dan beslag in een muffinvorm gieten is er niet nodig. De dikke, fluffy mini-pannenkoeken waarop je achteraf getrakteerd wordt zijn bovendien onweerstaanbaar.
Voor je beeld: de foto’s van deze mini Dutch baby’s waren nog geen minuut gemaakt of Culy’s Winnie had alweer vier van die dingen op, in haar eentje. Of het gaat om een gebrek aan zelfbeheersing of gewoonweg om verslavend lekkere happen? Dat laatste, dat laatste.
Culy Homemade: hartige Dutch baby met gerookte zalm, zure room en dille
Mini Dutch baby’s uit je muffinvorm
Verwarm je oven voor tot 220 graden. Plaats een rooster in de oven en zet daar je muffinvorm op zodat deze mee heet kan worden.
Doe de bloem, de melk, de eieren, de kristalsuiker, het vanille-aroma, rasp van 1 citroen en het zout in een kom en mix een minuut met de elektrische mixer. Het is normaal dat dit een erg lopend mengsel is. Laat dit 10 minuten staan en snijd de boter ondertussen in 12 gelijkmatige blokjes.
Gebruik ovenwanten om de hete muffinvorm uit de oven te halen en laat in elke opening een blokje boter vallen. Verdeel nu het beslag over de openingen (geen paniek als de boter nog niet volledig gesmolten is).
Plaats de vorm weer in de oven en bak de mini Dutch baby’s in 12 tot 15 minuten goudbruin. Laat een minuutje afkoelen, gebruik een spatel om ze uit de vormen te scheppen en serveer met poedersuiker, lemon curd en wat maanzaad.
Meer lekkers voor de brunch?
- Culy Homemade: brunchbrood met bacon, ei en kaas
- Ontbijtsmoothie met de smaak van kaneelbroodjes
- Culy Homemade: broodje kipkerrie met geblakerde bosui en koriander