Mini cheesecakes met een gezonde twist
Een heerlijk recept van Angelina, foodblogger van Peekinside.nl: mini cheesecakes met een gezonde twist.
Zorg dat de cashewnoten geweekt zijn, minimaal 3 uur.
Doe het roggebrood met de dadels, ahornsiroop en een snufje zeezout in de keukenmachine en mix het fijn totdat het plakkerig is. Verdeel het roggebroodbodem-mengsel over de 4 mini taartvormpjes en zet het in de koelkast.
Smelt eerst de kokosolie met de ahornsiroop (of honing) in een pannetje op laag vuur. Doe dan de cashewnoten, vanille-extract, de gesmolten kokosolie en de frambozen in een blender en blend het op de hoogste stand tot het glad wordt. Dit kan een paar minuten duren. Mocht het niet goed pakken, dan kan je er nog een beetje water bij doen.
Verdeel dan de vulling over de bodem in de taartvormpjes en zet ze in de koelkast totdat ze helemaal stevig zijn geworden, minimaal 3 uur. Serveer met wat frambozen of blauwe bessen.