Mexicaanse enchilada’s met kip
Een goddelijk recept voor Mexicaanse enchilada’s met kip & bonen van Chez Steph.
Verwarm je oven voor op 200 graden.
Snijd de ui en peper in stukjes en hak de knoflook fijn. Laat de bonen uitlekken en verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de ui, knoflook en het pepertje. Voeg de tomaat, komijn, kaneel, tabasco, koriander en naar smaak peper en zout aan toe. Laat even bakken.
Doe het tomatenmengsel in een maatbeker en mix met de staafmixer tot een gladde saus. Snijd de kipfilets in stukjes en bak gaar in een scheutje olijfolie. Meng de kipstukjes met de helft van de saus en houd de rest apart.
Leg in het midden van een tortilla wat stukjes kip, de uitgelekte bonen en stukjes avocado. Top met een beetje geraspte kaas en rol de tortilla op. Doe dit met de rest van de wraps en ingrediënten en leg ze allemaal strak naast elkaar in de ovenschaal.
Schenk de rest van de saus over de enchilada’s en bestrooi rijkelijk met de geraspte kaas. Bak ze een half uur in de voorverwarmde oven.