Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 16 sep 2024
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: mediterrane kip uit de oven met olijven, tomaten en feta-relish

Het zonnetje haal je in huis met deze mediterrane kip uit de oven. Lekker met olijven, tomaten en een snelle feta-relish om erbij te serveren.

Door de Mediterrane kip langzaam te roosteren in de oven, op een bedje van tomaten, krijg je een sappige en vooral smaakvolle saus. Die is het lekkerst om krokant brood in te dippen. Denk aan ciabatta of stokbrood.

Wat zijn kappertjes precies – en welke soorten bestaan er?

mediterrane kip
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Mediterrane kip uit de oven

  1. Leg de kippenbouten op de bakplaat samen met de oregano, knoflook, pul biber, tomaten, olijven en olijfolie. Schep het geheel goed om. Laat de mediterrane kip minimaal 30 minuten marineren, hoe langer hoe beter.
  2. Maak ondertussen de feta-relish. Je kunt dit ook een dag van te voren doen, zodat de smaken goed met elkaar mengen. Doe de fetablokjes in een kom samen met de olijven, azijn, olijfolie, citroensap, knoflook en chilipeper. Schep het geheel goed om en zet in de koelkast terwijl je verder gaat met de Mediterrane kip.
  3. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  4. Zet vervolgens de Mediterrane kip in de oven met het vel wijzend naar boven. Bak de kip in 1,5 uur gaar.
  5. Doe als laatst de ciabatta in de oven, en bak deze af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Serveer de kippenbouten met de tomaten, olijven en het sap van de saus. Scheur daarna de ciabatta in grove stukken en leg op tafel, evenals de feta-relish.
mediterrane kip
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Nog meer lekkere recepten met een Mediterraans tintje:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.