Culy Homemade: matcha bubble tea zelf maken
We zijn helemaal dol op bubble tea en krijgen er geen genoeg van! Na de klassieke bubble tea en brown sugar-variant, kunnen we simpelweg niet stoppen en gaan we door naar de volgende smaak. Dat is matcha bubble tea.
Matcha: you either hate it or love it. Maar op de Culy-redactie zijn we verslaafd! De subtiele, aardse tonen van matcha zijn ongelofelijk lekker met volle melk en zoete boba.
Zo maak je matcha bubble tea
- Kook als eerst de tapiocaparels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel ze daarna af met koud water, zodat ze niet aan elkaar blijven plakken terwijl je verder gaat met het maken van de matcha bubble tea.
- Ga daarna aan de slag met de bruine suikersiroop. Doe het water en de bruine suiker in een steelpannetje. Breng aan de kook en roer tot de suiker is opgelost.
- Laat het suikermengsel op laag vuur sudderen tot het donkerbruin en stroperig is. Haal de pan van het vuur en voeg de tapiocaparels toe. Roer goed, zodat alle balletjes zijn bedekt met de bruine suikersiroop.
- Bereid als laatste de matcha. Begin met het verwarmen van het water, maar zorg ervoor dat het niet kookt. Het water moet niet te warm zijn, ongeveer 70-80 graden, want anders wordt de matcha bitter.
- Voeg het matchapoeder toe aan een matcha-kom of gewone kom. Voeg 2 eetlepels warm water toe. Klop de matcha met een snelle, zigzaggende beweging totdat het een glad mengsel wordt.
- Dan is het tijd om de matcha bubble tea in elkaar te zetten. Pak er een groot glas bij doe de tapiocaparels in samen met wat siroop. Vul vervolgens met ijsblokjes en de melk. Maak af met de matcha en roer, zodat de siroop, thee en melk goed zijn gemengd.
Nog meer bubble tea:
- Culy Homemade: bubble tea ijs (ijsjes met tapiocaparels en bruine suikersiroop)
- Culy Homemade: Brown Sugar Milk Tea (Bubble Tea) + video!
- Culy Homemade: zelf bubble tea (boba) maken