Easy mascarpone-kwarktaart met Amaretto
Deze mascarpone-kwarktaart met Amaretto gaat niet in de oven, maar in de koelkast. Super easy dus!
Dit recept is afkomstig uit het heerlijke kookboek ‘Mama Kookt’, vol recepten van culinaire mama’s over de hele wereld. Zie ook de website: www.kookboekmamakookt.nl.
Verkruimel de koekjes in een kom met je vingers of in een plastic zak met behulp van een deegroller. Wat je maar handig vindt. Smelt de boter en meng dit door de koekkruimels. Druk dit mengsel stevig in een ronde bakvorm, die je hebt bekleed met bakpapier.
Meng voor de vulling de kwark, mascarpone en tafelsuiker. Voeg de amaretto toe. Klop de room en voeg ook toe. Goed roeren tot een egaal mengsel. Stort het kwarkmengsel over de koekjesbodem en strijk mooi glad. Bedek met aluminiumfolie en laat het een nachtje opstijven in de koelkast. Serveer de taart, versierd met aardbeien.
Te mooi om op te eten, maar te verleidelijk om te laten staan…!