Makkelijke cocktail: Maritime Martini met gin en zeekraal
Goed cocktails maken vergt vakmanschap en toegegeven: ook op de Culy-redactie geven we die taak liever aan de experts. Maken we ze dan toch zelf, dan halen we vooral opgelucht adem als een cocktailrecept niet erg moeilijk blijkt te zijn. Deze Maritime Martini voldoet aan dat criterium én is bovendien allesbehalve saai.
De gin waarmee deze martini gemaakt wordt is van The Stillery, een ambachtelijke distilleerderij uit Amsterdam. Als je weet hoe ze daar in 2009 mee begonnen zijn, vind je hen direct sympathiek: met een zelfgemaakte distilleerketel in de badkuip van een studentenkamer. Maar van het ene kwam het andere en momenteel is die studentenkamer verruild voor een indrukwekkend pand in Amsterdam Sloterdijk. Als er een distillatiehemel zou bestaan, dan is het daar wel.
Geen wonder dat er op die plek al heel wat goddelijke alcoholische dranken werden gecreëerd, waarvan de Dutch North Sea Gin de laatste nieuwe toevoeging is.
En wat een mooie fles is dat! Qua smaak zou je de gin kunnen beschrijven als fris met een rond palet. Dat is te danken aan ingrediënten als zee-eik, Japans Bessenwier, biologisch framboosblad, bramenblad, kleefkruid en duindoorn. Ofwel: het beste wat onze Noordzee (en de omringende duinen) te bieden hebben.
Maritime Martini met gin
Vul een cocktailshaker met ijs. Voeg de gin en de Vermouth toe en roer tot het goed gekoeld en gemengd is.
Neem er een Martiniglas bij en strain de cocktail in het glas. Voeg als garnering een spriet zeekraal toe. Klaar!
Meer makkelijke cocktails?
- Culy Homemade: Lychee Martini (een heerlijke zoete cocktail)
- Culy Homemade: makkelijke gemberkoekjes-cocktail met amaretto
- Alcoholvrije mojito met aardbeien