Marokkaanse visfilet met paprika en kikkererwten van BAR FISK
Plenty of fish in the sea, maar ze zijn lang niet allemaal zo smaakvol als bij BAR FISK in Amsterdam. Dit simpele, Marokkaanse visrecept is makkelijk te bereiden, tover je binnen no-time op tafel en volstaat voor zowel lunch als diner.
Hou je wel van een uitdaging? Volgens restaurant-eigenaresse Irit is het ook mogelijk het gerecht met een hele zeebaars te bereiden. Til je gelijk je keuken skills even een niveautje hoger. Let’s go!
Zo maak je de Marokkaanse visfilet
Snijd beide paprika’s in dunne plakjes en leg ze in een brede koekenpan samen met de kikkererwten.
Pel de knoflook en verdeel de hele tenen over de paprika’s en de kikkererwten.
Leg de stukken zeebaarsfilet op de paprika’s met de velzijde naar boven en zorg dat ze niet tegen elkaar aan liggen. Voeg water toe tot halverwege de paprika.
Meng in een kleine kom de paprikapoeder, kurkuma en zout met zonnebloemolie (genoeg om de rest van de paprika’s te bedekken) en giet dit over de vis en de paprika’s.
Hak de koriander grof en verdeel deze over de pan. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur lager. Laat ongeveer 30 minuten sudderen of tot de saus is gereduceerd.
Haal wat vers brood in huis en dippen maar.
Meer Marokkaanse recepten
- Marokkaanse kipnuggets van Sergio Herman
- M’Hencha met lamsgehakt, abrikoos en pistache
- Marokkaanse kip pasteitjes