Culy Homemade: mango smoothie met kardemom en saffraan
In ons lijstje van favoriete specerijen staat kardemom héél hoog. Het geeft immers de meest uitéénlopende gerechten een spannende nasmaak. Ook in deze mango smoothie zorgt de kardemom voor extra diepte. Superlekker met homemade granola.
Heb je nog geen potje kardemom in huis? Doe dit dan onmiddellijk, you won’t regret. Je zult het namelijk nog voor véél meer dan voor deze smoothie kunnen gebruiken: in zelfgemaakt chai extract (voor een homemade chai latte), in kardemombullar (move over cinnamon rolls!) of in Indiase kip korma.
In de smoothie hebben we ook nog een beetje saffraan verwerkt. Dat geeft de smoothie iets meer diepte en een mooie gele kleur. Heb je dat niet in huis, dan is de smoothie ook gewoon nog heel erg lekker zonder saffraan.
> Nog wat kardemom over? Maak eens deze kardemummabullar (Zweedse kardemombroodjes)
Zo maak je de mangosmoothie met banaan en kardemom
Doe alle ingrediënten in de blender (of maatbeker indien je een staafmixer gebruikt) en meng tot een gladde massa.
Schenk uit in glazen en serveer eventueel met homemade granola.
Meer smoothies?
- Culy Homemade: ontbijtsmoothie met de smaak van kaneelbroodjes
- Gezonde smoothie met mango, frambozen en héél veel citrus
- Culy Homemade: pumpkin spice smoothie met pompoen