Culy Homemade: mangosalade met pinda’s in Thaise stijl
Dol op Thaise smaken? In deze mango salade komt het zoet-hartige waar die keuken bekend om staat goed tot zijn recht. Lekker bij een stukje biefstuk of vis, net zo goed een waardige (to-go) lunch op zichzelf.
Op de vissaus na is deze mango salade vegan. Wil je dat ‘ie helemaal vegan is, vervang de vissaus dan door sojasaus. Dat werkt ook goed, al vinden wij de uitgesproken umamismaak van vissaus (en met name die van Megachef) onlosmakelijk verbonden met Thailand – en daardoor dus heel erg passend bij de andere smaken in deze salade.
Mango salade in Thaise stijl
- Doe de chili met de knoflook en de sjalot in een vijzel en stamp tot een gelijkmatige massa.
- Schep de inhoud van de vijzel in een mengkom en voeg de mangoreepjes toe. Schep alles goed om zodat elk reepje mango bedekt is met een laag smaakmakers.
- Voeg ook alle andere ingrediënten toe (hou eventueel wat pinda’s en munt apart voor de afwerking) en roer goed.
- Schep de mangosalade in een kom en maak eventueel af met wat pinda’s en extra munt.
- Serveer de mango salade met een partje limoen.
Meer uit de Thaise keuken?
- Culy Homemade: Thaise viskoekjes met zelfgemaakte dipsaus
- Culy Homemade: Thaise gebakken rijst met garnalen, ananas en cashewnoten
- Culy Homemade: Thaise biefstuksalade (Yum Neua)