Culy Homemade: zachte makreelmousse met dragon
Deze makreelmousse met dragon is zalig zacht, maar ook lekker fris door de bleekselderij en cornichons. Ideaal voor Pasen, maar ook voor op een toastje bij de borrel.
Deze mousse maken is kinderlijk eenvoudig. Je maakt ‘m helemaal in een keukenmachine en toch is het heel indrukwekkend om je gasten je zelfgemaakte makreelmousse te kunnen voorschotelen.
Lekker op stokbrood of toastjes.
> Ook handig: makreel fileren met Jules: video + recept
Zo maak je deze makreelmousse
Verwijder de huid, kop en graten en doe de makreelfilet in een keukenmachine. Voeg de mayonaise, zure room, mierikswortel, citroensap, dragon en peterselie toe. Maal fijn tot een mousse.
Voeg nu de resterende ingrediënten toe en meng met een lepel. Proef en breng op smaak met peper.
Je kunt de makreelmousse nog twee à drie dagen in de koelkast of een maand in de vriezer bewaren.