Zalige citroentoetjes met vlierbloesem (het makkelijkste toetje ooit!)
Denise Kortlever serveert met dit recept voor citroentoetjes met vlierbloesem één van de makkelijkste toetjes ooit, op een presenteerblaadje. Hoewel: je moet het natuurlijk nog wel zelf maken. Maar dat is zo gepiept! Bereidingstijd: 5 minuten. Daarna moet je nog wel 6 uur zoetjes wachten, maar geloof ons: dat is het meer dan waard. Het recept komt uit haar nieuwe boek Oh baby! Een boek vol met recepten die je tijdens je zwangerschap – en nog heel lang daarna – lekker kunt blijven eten.
Denise: “Een van mijn gekke zwangerschapscravings was die voor zure snoepjes, vooral citroenkogels waren favoriet. Zo gek blijkt dat achteraf trouwens niet, want wat zijn er enorm veel zwangere vrouwen die gek zijn op zure matten!
De combinatie zoetzuur doet het bij preggo’s blijkbaar goed, dus dit dessert is ideaal. Sowieso is dit citroentoetje – in het Engels lemon posset genoemd – het makkelijkste toetje ooit. En verrukkelijk dat het is! Ik maak ’m met een vleugje vlierbloesemsiroop nét even specialer.”
Citroentoetjes met vlierbloesem
Breng de room, siroop en suiker al roerend aan de kook in een steelpannetje. Zodra de room kookt, zet je het vuur lager en laat je het mengsel een minuut doorkoken. Haal de pan dan van het vuur en laat iets afkoelen.
Pers intussen de citroen uit, je gebruikt alleen het sap. Meng het citroensap door de room en roer goed, je zult merken dat het mengsel iets dikker wordt. Schenk de citroenroom in glaasjes of kommetjes en zet afgedekt ca. 6 uur in de koelkast om op te stijven.
Serveer de citroentoetjes bestrooid met de pistachenoten.
Oh baby! – De allerlekkerste gerechten tijdens je zwangerschap (Uitgeverij Spectrum) van Denise Kortlever ligt nú in de (digitale) boekhandel voor € 14,99.
Meer makkelijke toetjes:
- Makkelijk toetje met banaan en pindakaas (+ video!)
- Het simpelste (en lekkerste) Italiaanse toetje: zabaglione
- Deze 18 makkelijke toetjes zet je in minder dan 15 minuten op tafel