Makkelijke tarte tatin
Appeltaart: wie houdt er nu niet van? De klassieke Hollandse variant is heerlijk, maar wel vrij zwaar. Maak daarom de lichtere Franse tarte tatin, met een bodem van bladerdeeg. Lekker met een bolletje kaneelijs.
Klik hier om de bijbehorende video op de website van 24Kitchen te zien.
Verwarm je oven voor op 170 graden. Verhit een pan en karamelliseer de suiker beetje bij beetje. Giet de karamel in de taartpan. Schil de appels en snijd ze in vieren, verwijder de klokhuizen. Leg de appels op de bolle kant in de karamel.
Leg de ontdooide bladerdeegplakjes op elkaar en rol uit ter grootte van de taartvorm. Prik het deeg gelijkmatig in met een vork. Drapeer het deeg over de appels en bak gedurende 45 minuten.
Keer de taart direct om op een bord als deze uit de oven komt, maar pas op voor de hete karamel! Laat de taart iets afkoelen voor je hem eet.