Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 22 feb 2025
Leestijd: 2 minuten

In deze makkelijke perencake gaat meer dan 500 gram fruit (een perenbommetje dus)

Het perenseizoen is in volle gang. Heb jij thuis nog een gigantische berg peren liggen? Maak dan deze perencake, want die maken we met meer dan 500 gram fruit! Peer, peer en nog eens peer in elke hap.

Voorbereiding 20 minuten
Kooktijd 40 minuten

Ingrediënten

Voor 12 personen:

Benodigdheden:

  • Springvorm van Ø24

Voor de gepocheerde (onrijpe) peren (optioneel):

  • 500 ml water
  • 200 gram suiker
  • 2 zakjes Earl Grey-thee

Voor de perencake

  • 3 tot 4 peren zonder schil, ongeveer 650 gram
  • 150 gram boter, op kamertemperatuur
  • 150 gram suiker
  • 3 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 zakjes Earl Grey-thee (optioneel)
  • 200 gram bloem
  • 14 gram bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout

Om te serveren:

  • Poedersuiker
  • Opgeklopte slagroom
Direct in je mandje bij:
Beoordeling
5 / 5 sterren. 1 x beoordeeld.

Naast een award voor de cake met het meeste fruit, krijgt deze perencake ook een award voor de cake met de makkelijkste bereidingswijze. Want zoals je van ons gewend bent, maak je deze cake zonder gedoe. Geen ingewikkelde technieken, geen eindeloos wachten, gewoon een kwestie van goed wegen, mengen en de oven het werk laten doen. Zelfs als je normaal gesproken liever een taart koopt dan bakt, gaat dit je lukken. Beloofd.

Perencake met earl grey
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Onrijpe peren? Geen probleem!

Je kunt deze perencake neutraal houden en dat raden we vooral aan als je hele rijpe en sappige peren hebt kunnen vinden.

Mocht je – net als wij – met een berg onrijpe peren zitten en geen tijd hebben om te wachten tot ze eindelijk rijp zijn, dan hebben we dé truc om ervoor te zorgen dat jouw perencake toch zacht en smaakvol wordt. Hierdoor worden de peren zachter en zoeter, en krijgt de cake een extra frisse toevoeging. Het geheim? De bergamot in de thee.

Perencake met earl grey
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Perencake: het recept

In het geval van onrijpe peren:

  1. Breng 500 ml water aan de kook met 200 gram kristalsuiker en laat die helemaal smelten.
  2. Voeg 2 zakjes Earl Grey thee toe en laat 5 minuten trekken. Haal daarna de theezakjes eruit en zet het vuur uit. Voeg de (onrijpe) geschilde peren toe en laat de peren 30 minuten trekken in de thee. Ga daarna verder met het recept.

Perencake met lekker rijpe peren

  1. Snijd 300 gram van de peren in blokjes, dat zijn ongeveer 2 à 3 peren. Snijd de rest van de peren in dunne plakjes.
  2. Klop 150 gram boter 4 minuten luchtig samen met 150 gram suiker. Voeg daarna de 3 eieren één voor één toe en als laatste 1 theelepel vanille-extract en klop het tot een glad beslag.
  3. Zeef de earl grey thee (optioneel), samen met 200 gram bloem, 14 gram bakpoeder en 1/2 theelepel zout, en meng dit goed door het beslag van de cake. Voeg daarna de blokjes peer toe en schep nog eens om.
  4. Giet het beslag van de perencake in een met boter ingevet bakblik. Gebruik de plakjes peer om de cake te decoreren en zet de cake daarna 40 minuten in de oven. Dek in de laatste 10 minuten eventueel af met aluminiumfolie, om te voorkomen dat de cake te bruin kleurt.
  5. Haal de cake uit de oven en laat afkoelen. Bestrooi met poedersuiker en serveer met opgeklopte slagroom.
Perencake met earl grey
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Nog meer recepten met peer die je wilt proberen:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.