Culy Homemade: makkelijke oeufs mayo met gefrituurde kappertjes
Oeufs mayo zijn weer helemaal terug en daar zijn wij maar wat blijf mee. Het hoeft namelijk niet altijd zo moeilijk te zijn om een zalige snack of borrelhap op tafel te zetten waar je iedereen blij mee maakt, toch?
Een oeuf mayo – ook wel bekend als oeuf mayonnaise – is niets meer dan een gekookt eitje met mayonaise, op z’n Frans. In een Franse bistro maken ze de mayonaise meestal vers, maar van lekkere mayo uit een pot wordt ook niemand kwaad. Dat maakt dit borrelhapje supersimpel, maar waanzinnig lekker.
We konden het niet laten om aan dit recept een extra Culy-twist toe te voegen, maar we beloven: het is en blijft nog steeds een simpel recept.
We voegen namelijk gefrituurde kappertjes toe aan de eitjes met mayonaise. Dat geeft een heerlijk zoutje aan de snack en brengt een lekkere textuur met zich mee. De kappertjes worden ultra-knapperig door ze kort te bakken in hete olie: ze poffen als kleine smaakbommetjes in je mond. Deze snack op tafel zetten is dus een eitje!
Bereidingswijze oeuf mayo
- Kook de eieren in 12 minuten hard.
- Dompel de eieren onder in een bad met ijswater en laat ze 15 minuten liggen. Door de eieren op deze manier terug te koelen, blijft je dooier mooi geel en stevig.
- Pel de eieren en halveer ze.
- Snij de bieslook zo fijn mogelijk.
- Meng de mayonaise met een scheutje water tot de gewenste dikte. De mayonaise moet op de eieren blijven zitten, maar mag ook lopend zijn.
- Laat een laagje zonnebloemolie goed heet worden in een klein pannetje.
- Dep ondertussen de kappertjes droog met keukenpapier en druk ze een klein beetje aan.
- Bak de kappertjes in de zonnebloemolie zo’n 30 seconden of tot ze knapperig zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Verdeel de eieren over een bord en dresseer de mayonaise er overheen.
- Strooi de bieslook en de kappertjes over het geheel heen.
- Breng op smaak met zwarte peper en serveer.
Meer recepten met eieren:
- Makkelijk recept voor cilbir (Turkse eieren met boter en knoflookyoghurt voor de brunch)
- Omelet met champignons – voor als je stiekem te lui bent om te koken
- Witlofsalade met ei, kip en een Indo-twist (een lauwwarme maaltijdsalade)