Culy Homemade: makkelijke kokos saag paneer (vegetarische Indiase curry)
Gooi je spinazie, kokosmelk en paneer (die kaas) in de mix dan ontstaat kokos paneer: een makkelijke Indiase curry die je lijf verwarmt.
Palak paneer ken je wel: die Indiase spinaziecurry met blokjes zachte kaas (soms ook saag paneer genoemd). In deze versie houden we ‘m extra simpel en voegen we ook nog kokosmelk toe, wat een extra romig gerecht oplevert. Of dat lekker is met wat naan of rijst? Nou en of.
Makkelijke kokos saag paneer
- Doe de korianderzaadjes met de kardemom, gele ui, gember en knoflook in een hakmolentje en hak tot een grove pasta.
- Verhit een scheut plantaardige olie in een grote pan en voeg de pasta toe. Roer met een houten lepel tot alle aroma’s vrijkomen.
- Voeg de babyspinazie (dit lukt het beste in delen) toe en roer tot de spinazie geslonken is. Doe zodra dat het geval is het limoensap, de chilipeper en het zout erbij en roer en mix met je staafmixer tot een gladde, dikke massa. Voeg het komijnpoeder, kokosmelk en de paneer toe en roer opnieuw.
- Laat de kokos saag paneer nog 5 minuutjes op laag vuur pruttelen zodat de kaas mee verwarmt.
- Serveer de kokos paneer met rijst en/of naan.
Meer uit Indiase hoek?
- Culy Homemade: mushroom masala (Indiase curry met paddenstoelen)
- Culy Homemade: vegetarische Indiase pompoencurry
- Culy Homemade: Indiase biryani met zoete aardappel en getoaste amandel