Culy Homemade: makkelijke filodeegpakketjes met feta en za’atar
Met deze makkelijke filodeegpakketjes maak je indruk op ieder feestje. Gevuld met feta en za’atar en lekker sticky door de honing. Dit wil je proeven!
Filodeeg met spinazie en feta
In deze makkelijke filodeegpakketjes gaan naast spinazie ook al jouw favoriete ingrediënten uit de Midden-Oosterse keuken. Denk aan witte kaas, walnoten, za’atar, en tahin.
De vulling zit tussen twee plakken filodeeg die we kreukelen en oprollen waardoor prachtige roosjes ontstaan.
Lekker voor op een feestje, maar ook voor het ontbijt of een snelle lunch als je de filodeegpakketjes de dag erna nog over hebt!
Zo maak je de hartige filodeegpakketjes
- Verwarm als eerst de oven voor op 190 graden.
- Zet een pan op het vuur met zonnebloemolie. Bak de gehakte spinazie kort, zodat ‘ie slinkt. Breng op smaak met peper en zout. Haal vervolgens van het vuur en laat iets afkoelen.
- Voeg de feta, spinazie, walnoten, honing, za’atar, tahin, zout en peper toe aan een kom. Mix alle ingrediënten met een lepel en proef de inhoud van de filodeegpakketjes. Voeg extra honing of za’atar toe indien nodig.
- Smelt de boter in een pan.
- Snijd met een scherp mes horizontaal het filodeeg in tweeën.
- Leg het filodeeg op een met bakpapier bekleed bakblik en bestrijk met de gesmolten boter.
- Bestrooi vervolgens met de 1/8 van de vulling.
- Leg vervolgens het overgebleven deel van het filodeeg erop en bestrijk opnieuw met de gesmolten boter.
- Kreukel het filodeegpakketje naar je toe tot je een lange staaf hebt en rol de staaf vervolgens op.
- Herhaal stap 5 tot en met 8 tot de vulling op is.
- Bak daarna de filodeegpakketjes 40 minuten in de oven. Meng ondertussen honing en za’atar.
- Bestrijk voor de laatste 10 minuten met honing, zodat ze lekker zoet en kleverig zijn.
Nog meer makkelijke recepten uit de oven:
- Culy Homemade: geroosterde cashewnoten met sambal
- Culy Basics: de állerbeste zelfgemaakte saucijzenbroodjes
- Culy Homemade: snelle appelgebakjes (mini tarte tatin-hack!)