Makkelijke chocoladecake met chocoladeglazuur
Met deze makkelijke chocoladecake zet je écht iets op tafel, terwijl de uitvoering supersimpel is. Ook fijn: er gaan wel 12 tot 14 stukjes uit zo’n enorme chocoladecake. Mét chocoladeglazuur. En sprinkles.
Ingrediënten
Voor 12 tot 14 personen:Voor de chocoladecake:
- 270 gram bloem
- 250 gram suiker
- 118 gram cacaopoeder
- 1 eetlepel instant espressopoeder
- 2 theelepels baking soda
- 1,5 theelepel bakpoeder
- 1,5 theelepel zout
- 3 grote eieren
- 240 ml karnemelk
- 240 ml warm water
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels vanille-extract
Voor het glazuur:
- 225 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur
- 500 gram poedersuiker
- 170 gram pure chocolade, gesmolten
- 2 eetlepels zure room
- 1 theelepel vanille-extract
- 2 handjes vol sprinkles, bijv. van Dutch Sprinkle Shop
En verder:
- Een bakvorm van ongeveer 22 bij 33 cm
- Bakpapier
- Boter voor het invetten
Een heus feestje om deze herfstvakantie samen de handen uit de mouwen te steken en deze taart te bouwen. Ja, bouwen vanwege zijn grootte. Vooral een leuk vooruitzicht om na het bakken nog lang na te genieten van deze mega taart. Of je deelt ‘m uit, dat mag natuurlijk ook. Deze chocoladecake gaat in ieder geval goed smaken deze herfst.
Zo maak je deze makkelijke chocoladecake
Verwarm je oven voor op 175 graden. Vet de bakvorm in met boter en bekleed met bakpapier.
Meng met een mixer of keukenmachine de bloem, suiker, cacaopoeder, espressopoeder, baking soda, bakpoeder en het zout.
Voeg dan de 3 eieren, karnemelk, vanille-extract, warm water en olijfolie toe. Mix goed. Als het goed is, heb je nu een glad, vloeibaar beslag.
Giet het beslag in de bakvorm en maak de bovenkant glad met een spatel. Zet 25 tot 35 minuten in de oven en test met een satéprikker om te zien of de chocoladecake in het midden goed droog is.
Laat de cake 5 minuten afkoelen in de vorm, til ‘m er dan uit en laat verder helemaal afkoelen op een rekje.
Zo maak je het glazuur
Klop de boter en de poedersuiker samen luchtig in een keukenmachine of met een mixer. Voeg de gesmolten chocolade, vanille-extract en de zure room toe en klop nog een minuutje door.
Verdeel het glazuur met een spatel over de chocoladecake en strooi er lekker veel sprinkles overheen.
Bakkers klaar? Nog meer baksels:
- Bloem en gist op? 12 recepten die je zonder bloem en gist kunt bakken
- Culy Homemade: amandeltaart met bramen en witte chocolade
- 23 x makkelijke taart recepten om je vingers bij op te eten